Inici Notícies Disciplines Pilots Calendari Galeria Mundial Trial 2016

El Gran Premi de Catalunya de Trial, més a prop

Avui s’ha presentat, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet , a Barcelona, la primera edició del GP de Catalunya de Trial que tindrà lloc a Olvan i Cal Rosal el 9 i 10 d’abril i que obrirà el Campionat del Món FIM de Trial 2016. El Campionat del Món de Trial ...

Llegir més →

Avui s’ha presentat, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet , a Barcelona, la primera edició del GP de Catalunya de Trial que tindrà lloc a Olvan i Cal Rosal el 9 i 10 d’abril i que obrirà el Campionat del Món FIM de Trial 2016.

GPCatalunyaTrial16_132_©jestruch_OK

El Campionat del Món de Trial torna a Catalunya, i ho farà a les poblacions de Olvan i Cal Rosal els propers 9 i 10 d’abril en una competició organitzada pel Moto Club Baix Berguedà. La prova, el Gran Premi de Catalunya de Trial, s’ha presentat avui al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport, Dr. Melcior Colet, a Barcelona amb les principals autoritats esportives i polítiques que donen suport a la competició i també amb la presència dels quatre campions del món de Trial a l’aire lliure: Jordi Tarrés, Marc Colomer, Adam Raga, Toni Bou.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha donat la benvinguda al Gran Premi de Catalunya de Trial, orgullós que la màxima competició del Trial torni al nostre país, on “forma part del seu adn” i els pilots catalans dominen el panorama internacional. El secretari general també ha destacat “la valentia del Moto Club Baix Berguedà a l’hora d’organitzar l’esdeveniment”.

A l’acte, també ha parlat en Rossend Soler, president del Moto Club Baix Berguedà, recordant“la il.lusió de la gent del Moto Club, que agafa aquest repte l’any que celebra els 25 anys organitzant curses i agraint a qui ajuda a tirar endavant el nostre somni”. Àngel Viladoms, president de la Real Federación Española de Motociclismo, ha destacat el nivell del Trial català, i s’ha mostrat “orgullós” de la denominació d’aquest Gran Premi de Catalunya. Per últim, David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà, subratllant “l’oportunitat pel territori d’acollir la prova i per a que la gent coneixi i tasti el Berguedà”.

GPCatalunyaTrial16_066_©jestruch_OK

També hi han estat presents el director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig, l’alcalde d’Olvan Martí Orriols, el representant de la Federació Internacional de Motociclisme, Josep Puntí i el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep Abad.

L’activitat a Olvan i Cal Rosal començarà el proper dijous 7 d’abril, amb l’arribada dels primers vehicles al parc de pilots de la Colònia de Cal Rosal. El divendres hi haurà els entrenaments, verificacions tècniques i la visita a les zones, a més de la foto de començament de temporada amb tots els pilots. El dissabte, l’últim pilot en prendre la sortida ho farà a les 11 del matí. S’espera que, passades les quatre de la tarda, es faci el repartiment de trofeus, i posteriorment hi haurà una exhibició de trial en bicicleta i dels Castellers de Berga, al mateix temps que els pilots signaran pòsters als afeccionats. El programa del diumenge serà el mateix que el de dissabte.

GPCatalunyaTrial16_135_©jestruch_OK

 

LES NOVETATS D’AQUEST MUNDIAL

El Campionat del Món FIM de Trial 2016 començarà a Cal Rosal/Olvan amb algunes novetats pel què fa al seu reglament. A diferència del Campionat d’Espanya, s’aplica el sistema ‘non-stop’, que penalitza al pilot si deixa d’avançar. Això no és novetat, però sí que ho és el canvi de nom de les categories del Mundial: TrialGP és el màxim nivell, Trial2 és l’antiga categoria Júnior, i Trial125 la classe per als pilots entre 14 i 18 anys que piloten motos amb motor de 125cc. I 2temps. També hi haurà la categoria Internacional.
A Cal Rosal hi haurà una zona comercial on els afeccionats podran trobar les últimes novetats en motos i accessoris. Una altra de les activitats que promourà el campionat del Món serà una exhibició de trial en bicicleta els dies de cursa, així com també la signatura de pòsters dels pilots i una actuació dels Castellers de Berga, que tindrà lloc el dissabte a la tarda, un cop s’hagi acabat l’entrega de premis.

GPCatalunyaTrial16_055_©jestruch_OK